Voordelen

Licht
LICHT Hout is een licht maar bijzonder sterk bouwmateriaal. De lichte bouwelementen zorgen ervoor dat er minder strenge eisen aan de draagkracht van de ondergrond worden gesteld. Dit betekent dat er minder dure funderingen of stabiliserings- werken nodig zijn.
Snel te monteren
Het beperkte gewicht en het feit dat bepaalde elementen en onderdelen vooraf worden geassembleerd, maakt dat er sneller en makkelijker kan gewerkt worden op de werf. Door de geïntegreerde helling in de dakbalken wordt er bovendien geen tijd verloren met het aanbrengen van de traditionele hellingspieën.
Maatwerk
Werken met hout laat bijzonder fijne detailleringen toe en zowat alles is mogelijk qua vormgeving. Ons bouwsysteem biedt het beste van twee werelden: een hoogst- persoonlijk ontwerp e?n de voormontage van constructie onderdelen in ons atelier. Al onze bouwelementen zijn bovendien in ons atelier reeds voorzien van de nodige openingen voor kabeldoorvoeren en leidingen.
Kostprijs
Bouwen met hout volgens het WFR-systeem is budgetvriendelijk. Sneller werken staat immers voor goedkoper werken. Zo is uw woning of uw opbouw sneller wind- en waterdicht. Een houten constructie is bovendien een droog bouwprocédé waardoor onmiddellijk na de ruwbouw met de afwerking gestart kan worden.
Draagkracht
Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld met speciale inzetstukken voor de versteviging van kritische knooppunten en hoekverbindingen. Daardoor kunnen deze grotere belastingen aan. De stevigheid zit bij ons in de constructie zelf terwijl klassieke houten constructies vaak hun stevigheid moeten halen uit het aanbrengen van schrankmuren.
Overspanningen
De specifieke constructie van onze houten I-balken laat grote overspanningen toe zonder aan stevigheid in te boeten. Mede door het feit dat alle I-balken een apart formaat hebben, nodig voor de vereiste dakhelling en waterafvoer, zonder het aanbrengen van spietjes of houten latten, krijgen we hogere, dus ook sterkere draagbalken.
Duurzaamheid
Hout wordt reeds duizenden jaren toegepast als bouwmateriaal en vele, oude houten constructies hebben op vandaag nog niets van hun stevigheid verloren. De levensduur van onze draagbalken en overspanningen bijvoorbeeld vloeit mede voort uit het gebruik van LVL (Laminated Veneer Lumber). De flenzen met een breedte van 45 tot 76,5 mm zijn samengesteld uit 13 stevig verlijmde lagen. Hierdoor worden knopen en andere zwakke punten in volle balken vermeden. Voor de lijfplaten gebruiken we OSB3 van 12 mm dik.
Gezondheid
Hout is een gezond bouwmateriaal dat geen schadelijke of giftige stoffen bevat. Hout zorgt bovendien voor een beperkte luchtvochtigheid binnen, wat eveneens de gezondheid van de bewoners of gebruikers ten goede komt. Tenslotte is hout ook temperatuur regulerend en isolerend wat zorgt voor een aangenaam warm binnenklimaat.
Milieuvriendelijkheid
Alle houtsoorten die we bij WFR gebruiken, zijn gewonnen uit verantwoord bosbeheer waarbij er meer nieuw hout aangeplant wordt dan gerooid. Zo komt de groene long van onze planeet niet in het gedrang.
Maatwerk
De volledige constructie wordt vooraf tot in de kleinste details uitgetekend en alle draagbalken hebben een ander formaat, aangepast aan de benodigde dakhelling. Hierdoor kunnen we gerust spreken van uitgekiend maatwerk. Zowel de detailtekening als de individuele balken zijn voorzien van een eigen nummer, wat de juiste plaatsing ervan verzekert. In samenwerking met de architect staan we borg voor een constructie die helemaal aan uw wensen en eisen voldoet.