Over ons

WFR staat voor slimme, snelle, duurzame en ecologische bouwoplossingen in hout. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor een aantal unieke, eigen procédés en systemen met tal van opmerkelijke voordelen voor bouwheer, architect, bouwbedrijf, dakdekker, houthandel.

De intelligente houten constructies van WFR worden toegepast bij de opbouw van vlakke of hellende daken, bij houten annexen aan bestaande woningen of bij het optrekken van een extra verdiep bijvoorbeeld. Ook complete houten constructies worden met ons systeem gerealiseerd.

WFR is zelf geen bouwbedrijf maar levert houten constructie onderdelen en elementen op maat, samen met gedetailleerde technische tekeningen en 3D voorstellingen. Dankzij de WFR systemen kunnen de andere bouwprofessionals op de werf hun werk nog beter, sneller en vlotter uitvoeren.

EXPERTISE


Bertrand Dewaele is met WFR bvba niet aan zijn proefstuk toe. In een vorige leven was hij 40 jaar lang samen met zijn broers aan de slag in hun familiebedrijf Dewaele, marktleider en trendsetter in houtskeletbouw. Bertrand stond er in voor alle technische aspecten en werktekeningen en wist hierbij een onvoorstelbare kennis over en ervaring met houtconstructies op te bouwen.

WERKWIJZE


WFR bvba vormt een sterke schakel tussen de architect en het team op de werf. Samen met de architect bepalen we alle vereisten en specificaties waaraan de houten constructie moet voldoen en werken we gedetailleerde technische tekeningen en 3D-voorstellingen uit. Op basis hiervan worden alle houten constructie onderdelen op maat gemaakt en gedeeltelijk vooraf gemonteerd.

Ons maatwerk, de gedetailleerde technische tekeningen en ons technisch advies laten het bouwbedrijf toe om sneller en vlotter de constructie op de werf uit te voeren.

KLANTEN


Bij WFR streven we maximaal naar langdurige Win/Win relaties met de professionele actoren uit het bouwbedrijf: architecten, ingenieurs, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, houthandels, isolatiebedrijven, renovatie specialisten, schrijnwerkers, dakdekkers... Daarbij is steeds een nauwe samenwerking met een architect vereist, omwille van de hoge techniciteit van onze systemen.